krepšelis
 0

#kasmusšildo

Naujieji Metai jau čia pat — kokį šampaną pilsite į savo naujametinę vonią? Juokaujam. Iš tikrųjų užteks vienos tikro šampano taurės. Kalbiname šampano ekspertę, someljė Enriką YourPlate Sommelier. 🥂

Skandinavijos šalių klimatas yra atšiaurus, tad vynuogėms ten sunku augti ir sukaupti cukraus. Vis dėlto, ten, kaip ir Lietuvoje, auga „Solaris“ vynuogių rūšis, iš kurios galima pagaminti nedidelį kiekį rūšinio putojančio vyno.
YourPlate Sommelier Enrika

🎙️Atšiauriu metų laiku visiems norisi šilumos. Ar šampanas gali šildyti?

🤵🏼‍♀️Nesu girdėjusi, kad kas nors gertų pašildytą šampaną [juokiasi], tačiau šampanas išties šildo emociškai. Burbuliukai dažnam žmogui asocijuojasi su praeityje patirtomis šventėmis ir emocijomis.

🎙️Kokį šampaną rekomenduojate ateinančių Naujųjų Metų stalui?

🤵🏼‍♀️Šventėms norisi džiugesio ir įspūdžių, tad ant stalo šiemet statyčiau rožinį šampaną. Ši šampano rūšis yra subalansuoto skonio, tad tai yra puikus pasirinkimas. 🩷

🎙️Ar egzistuoja skandinaviškas „šampanas“?

🤵🏼‍♀️Nuvilsiu, tikras šampanas gaminamas tik Šampanės regione Prancūzijoje. Tačiau dažnai galime parduotuvėse sutikti švediško nealkoholinio putojančio vyno!

Skandinavijos šalių klimatas yra atšiaurus, tad vynuogėms ten sunku augti ir sukaupti cukraus. Vis dėlto, ten (kaip ir Lietuvoje) auga „Solaris“ vynuogių rūšis, iš kurios galima pagaminti nedidelį kiekį rūšinio putojančio vyno.

🎙️Tai turbūt mes, šiauriečiai, daugiau šansų turime gaminti putojantį vyną tik iš vietinių uogų ir vaisių?

🤵🏼‍♀️Nebūtinai, nes praeitais metais Lietuva buvo įtraukta į šalių, kurios gali daryti vyną, sąrašą. Taip nutiko dėl to, kad klimatas po truputėlį šyla. Geram vynui reikia ne tik šilumos, bet atitinkamo, daugiau mineralinių medžiagų turinčio dirvožemio. Lietuvoje putojančio vyno vynuogėms palankų dirvožemį turime apylinkėse netoli Akmenės.

Dėkojame Enrikai už suteiktas žinias ir linkime visiems šiltų ir jaukių Naujųjų Metų. 🥂

Apsidairykite: https://www.instagram.com/yourplate.sommelier/

Susipažinkite labiau: https://www.someljerenginiai.com/

Namo plotas
kv.m
  • 0
    4000
energinė klasė
žmonių skaičius
žm.
  • 0
    20
vidaus šildymo sistema
palyginti su:
suvartojamAS KURAS
kaina, vnt.
elektros kaina
Yra neužpildytų laukų
Šildymas šilumos siurbliu
  • Pagaminama energija kwh
    -
  • kaštai €/metai
    -
  • Sutaupoma €/metai
    -
Skaičiavimai orientaciniai.
PALYGINTI
ŠILDYMO BŪDUS