krepšelis
 0

Laiko patikrinta bendrystė

Pirmąkart su dailininku Vilmantu Marcinkevičiumi susitikome prieš daugiau nei 15 metų. Tada, kai jo namuose įrengėme „Thermia“ šilumos siurblį. Dabar su juo kalbamės apie darbus, idėjas, pasitikėjimą ir kasdienybę.

Kaip vertinate namuose įrengtą geoterminį šildymą ir „Thermia” šilumos siurblį?

Su geoterminiu šildymu susidūriau prieš du dešimtmečius, kai su kolega Audriumi Gražiu įrengėme jį savo kūrybinėje studijoje. Tuo metu mažai ką žinojome apie pačią technologiją, bet patikėjome idėja. O namuose „Thermia“ šilumos siurblys sėkmingai dirba jau 17 metų. Kai įrenginys veikia netrukdydamas gyventi, tai ir yra geriausias jo įvertinimas.

Papasakokite apie savo patirtį su „Nordic Logic”.

Viskas buvo įrengta kokybiškai, atsižvelgiant į norus ir terminus. Pamenu, kai namuose buvo tik auklė su mažais vaikais, dingo elektra. Tai reiškia, dingo ir šildymas. „Nordic Logic“ komanda operatyviai sureagavo, išsprendė problemą ir net elektros gedimo priežastį rado. Žinau, kad paskambinęs bendrausiu su tais pačiais žmonėmis, su kuriais bendravau prieš 15–20 metų. Manau, kad tokia ilgalaikė kliento ir paslaugų teikėjo partnerystė yra vertybė.

Kaip tvarų vartojimą pritaikyti kasdienybėje?

Aš džiaugiuosi šilumos siurblio vėsinimo funkcija. Vėsinimas per grindis karštą vasaros dieną tikrai pasiteisina, sukuria malonią vėsumą, komfortišką temperatūrą.

Vilmantas Marcinkevičius šilumos siurblys geoterminis šildymas
Jau keletą dešimtmečių bendradarbiauju su danų galerija. Nors, kai pradėjau naudoti geoterminį šildymą, jiems tai buvo naujiena. Taigi nesakyčiau, kad mes labai atsiliekam.

Ar jums asmeniškai artima saiko filosofija?

Priklauso nuo konkrečios situacijos ir aplinkybių. Esu menininkas, taigi meno vartoju daug. Kitas žmogus gali jo išvis nevartot. Naudoti žoliapjovę – irgi nebūtina, juk galėtum nupjauti žolę dalgiu. Tačiau, kol robotas pjauna žolę už mane, aš galiu atsipalaiduoti, paimti knygą, skaityti, mąstyti ar skirti laiką kitiems darbams. Nesu visiškas asketas, nors nereikalingo vartojimo vengiu.

Ar jums imponuoja Skandinavijos šalys? Ko galėtume pasimokyti iš kaimynų šiauriečių?

Imponuoja kaip visuomenė, su kuria teko bendrauti, susidurti. Jau keletą dešimtmečių bendradarbiauju su danų galerija. Nors, kai pradėjau naudoti geoterminį šildymą, jiems tai buvo naujiena. Taigi nesakyčiau, kad mes labai atsiliekam. Bet aišku, gyvenimo būdas, požiūris į gamtą, aplinką, sportas, aktyvus laisvalaikio leidimas yra skatintini. Manau, prie to artėjam.

Ką patartumėte žmonėms, dar tik mąstantiems ar abejojantiems, įsirengti šilumos siurblį?

Abejones gali išsklaidyti profesionalai. Skaičiais ir faktais. Pats kažkada seniai patikėjau atsinaujinančių energijos šaltinių idėja ir jau daugiau nei 15 metų naudojuosi šia šildymo sistema. O per visus šiuos metus mane aptarnauja ta pati įmonė, kuria galiu pasitikėti.

Namo plotas
kv.m
  • 0
    4000
energinė klasė
žmonių skaičius
žm.
  • 0
    20
vidaus šildymo sistema
palyginti su:
suvartojamAS KURAS
kaina, vnt.
elektros kaina
Yra neužpildytų laukų
Šildymas šilumos siurbliu
  • Pagaminama energija kwh
    -
  • kaštai €/metai
    -
  • Sutaupoma €/metai
    -
Skaičiavimai orientaciniai.
PALYGINTI
ŠILDYMO BŪDUS